عبدالرضا انصاری تولد تهران 1304-درگذشت فرانسه پاریس 1399

Warning: Undefined array key "tie_hide_meta" in /customers/6/0/e/rahavardjournal.org/httpd.www/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/0/e/rahavardjournal.org/httpd.www/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

عبدالرضا انصاری

(تهران 1304 –فرانسه، پاریس 1399)

عبدالرضا انصاری از چهره‌های سیاسی و مدیریتی سرشناس در دوران حکومت محمدرضاشاه پهلوی در 95 سالگی درگذشت

مهندس عبدالرضا انصاری، دیپلماتِ برجسته‌یِ ایرانی و فرزندِ سرهنگ محمد حسین خان انصاری در سالِ 1304 در تهران متولد شد. دورانِ ابتدائی و متوسطه را در مدارسِ شرف، فیروزبهرام و البرز گذرانید و سپس وارد دانشکده‌یِ کشاورزی کرج شد و در رشته‌یِ مهندسیِ زراعی به تحصیل پرداخت. پس از اخذِ مدرکِ مهندسی کشاورزی به امریکا رفت و از دانشکده‌یِ کشاورزی یوتا مدرک فوق لیسانس گرفت و سپس به ایران بازگشت.

اولین سمتِ اداری ایشان خدمت در اصل 4 بود و در سال 1333 به معاونت “وارن Warren“، رئیسِ اصل 4 منصوب شد.

مهندس انصاری پله‌های ترقی را خیلی زود طی کرد و در سالِ 1335به عنوانِ خزانه دار کل کشور به خدمت مشغول گردید و پس از کوتاه مدتی معاونت وزارت دارائی را نیز به عهده‌ گرفت.

در سالِ 1338 در کابینه‌یِ دکتر “منوچهر اقبال”وزیر کار شد و تا پایان دوره‌ی نخست وزیری دکتر اقبال در همین سمت باقی ماند. مقام بعدی مهندس انصاری در سال 1340 ریاست سازمان آب و برق خوزستان بود. در سال 1343 به هنگام نخست وزیری حسنعلی منصور به سمت استاندار خوزستان منصوب گردید.

از سال 1346در کابینه‌یِ “امیر عباس هویدا”، به سمتِ وزیر کشور منصوب شد و انتخابات دوره‌یِ بیست و دوم قانونگذاری مجلس در زمان او انجام گرفت. وی تا شهریور ماه سالِ 1350  کرسیِ وزارتِ کشور را برعهده داشت که این دوران مصادف با تاجگذاری محمدرضاشاه پهلوی بود. نامبرده به موازات فعالیت در وزارتخانه‌های دیگر، به مشارکت در این کار پرداخت. در برگزاریِ جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهیِ ایران نیز فعالیتِ اساسی داشت و  رئیس برگزاریِ این جشن‌ها بود

مهندس انصاری در سالِ 1350 از کابینه خارج شد و تا زمانی که انقلابِ اسلامی به وقوع پیوست، قائم مقام “شاهدخت اشرف پهلوی” و مدیر عاملِ سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بود.

عبدالرضا انصاری، به پاسِ خدماتِ فراوان خود به رژیم پهلوی نشان‌های مختلفی چون جاوید، تاج و همایون دریافت کرد.

 کتابِ “ناگفته ها از روزگار پهلوی‌ها”، خاطرات عبدالرضا انصاری  با پیشگفتارِ جمشید آموزگار نخست وزیر پیشین ایران است که ترجمه‌یِ آن به انگلیسی نیز به چاپ رسیده است. این کتاب شامل ناگفته‌هایی از فراز و فرود  نویسنده در دستگاه پهلوی و ذکر جزئیاتی از سال‌ها خدمت در دوران پهلوی در کشور است. آنچه  این کتاب را، از خاطرات و نوشته‌ها و گفته‌های رجال و دست اندرکاران رژیم گذشته متمایز می‌سازد، صداقت و صراحت لهجه او در بیان معایب و اشتباهات گذشته و نقش مخرب برخی از رجال است که در مقامات حساس مملکتی قرار گرفته و جز تأمین منافع شخصی خود به چیزی نمی‌اندیشیدند و دقت و باریک بینی او در شرح مشاهدات و تجربیاتش در دوران بیش از سی سال خدمت و فعالیت در سازمان‌های مختلف دولتی و غیر دولتی در رژیم گذشته است.

مهندس انصاری با “ماریانوش امیرسلیمانی”  فرزند مهندس علیرضا امیرسلیمانی  و نوه‌یِ “مشیرالسلطنه” ازدواج کرد و حاصلِ این پیوند، دو دختر و یک پسر به نام‌های نازنین، کتایون و محمدرضا هستند.

مهندس عبدالرضا انصاری در بعداز ظهر روز 21 آذرماه سال 1399 مطابق با 11 دسامبر 2020به علتِ کهولت سن در منزلِ خویش در پاریس درگذشت.

ره‌آورد: در آخرین لحظاتی که فصلنامه به زیر چاپ می‌رفت از درگذشتِ شخصیتِ سیاسیِ خوشنام و همکار دیرین “ره‌آورد”، مهندس عبدالرضا انصاری باخبر شدیم. ایشان در عین حال که با نوشتنِ خاطراتِ خویش در این فصلنامه چراغی تابناک پیش روی محققانِ بعدیِ حوادثِ دورانِ پهلوی روشن می‌ساختند، برای تداومِ انتشارِ “ره‌آورد” نیز از طریق کمک‌های مالی و فکری دریغ نداشتند، به خانواده‌ی گرامی انصاری تسلیت می‌گوئیم و در  غمِ آنان شریک هستیم.

 

Facebook Comments Box

دیدگاهتان را بنویسید